- og bak nominasjonen står 180 medarbeidere og jubler!

Under 50-årsjubileet til Sandnes og Jæren Frisørlaug på lørdag, overrasket de ansatte og Espen Sævold, presidenten for Norske Frisør- og Velværebedrifter (NFVB), Lars Terje Skjæveland med en av de eldste æresmedaljene som fortsatt er i bruk i Norge.

Medaljen for lang og tro tjeneste ble innstiftet i 1888. Medaljen lages av Det Norske Myntverket på Kongsberg med like stor presisjon som Nobels fredsprismedalje. Medaljen tildeles av direksjonen i Det Kongelige Selskap for Norges Vel, og er en påskjønnelse til særlig fortjente medarbeidere som har vært ansatt i minst 25 år hos samme arbeidsgiver. Norges Vel har nettopp utvidet kriteriene slik at også verdsatte bedriftseiere kan nomineres, og Skjæveland er en av de aller første lederne til å komme gjennom nåløyet.

Det er takknemlige ansatte i frisørkonsernet Modern Design som i all hemmelighet har sendt inn søknaden, fordi de verdsetter den erfaringen og ikke minst den stabiliteten som Lars Terje Skjæveland representerer. Han er en verdsatt kollega og inspirator, som raust deler av sin kompetanse, legger grunnlaget for et godt arbeidsmiljø og – kanskje viktigst av alt – ser unge talenter og gir dem muligheten til å utvikle seg så langt de vil for å nå sine drømmer.

Siden Modern Design ble startet i 1980 er det sjeldent mange ansatte som aldri har skiftet arbeidsgiver. En frisør har vært ansatt i 39 og opptil flere i 38 år. Hittil har Lars Terje selv delt ut medaljer til seks av sine ansatte. Dette er ganske imponerende å ha så mange trofaste medarbeidere, og det er takket være mulighetene vi har fått av Lars Terje, forteller de ansatte. De fortelle historier om at Skjæveland spiller på lag, og at han gjerne tar kosten fatt, dersom han ser at det er hektisk i salongen. I tillegg er han en sterk og tydelig talsmann for bransjen og frisøryrkets anerkjennelse som et håndverksfag. Det trekkes også frem den viktige rollen han har hatt for å øke frisørenes økonomiske forståelse og hva som skal til for å skape en sunn drift. Flere kan fortelle at det er almen kjent i bransjen at Skjæveland personlig har hjulpet «nesten hele frisør-Norge» til å forstå tall.

En representant for de ansatte oppsummerer det slik: Vi innstilte ham til prisen fordi han fortjener anerkjennelsen. I over førti år har han vært en god sjef og kollega, med et sterkt engasjement for oss frisører. Han deler raust av egen kunnskap og han tør å være tydelig med egne meninger til fordel for yrket vårt. Vi mener at en sånn mann, fortjener en medalje.