Helt siden starten..

… av Modern Design i 1980, har opplæring av lærlinger vært viktig for oss!

I 3. etg. på Amfi Vågen finner du opplæringskontoret vårt. Her har vi lærlinger hver dag, som jobber målrettet frem mot svennebrevet.

Det oser av god stemning og latteren sitter løst blant lærlingene, kundene og instruktørene. Når vi tar turen innom har Lærlingene «åpen trening» da kan de velge selv hva de ønsker å trene på.

Alia har klipp, og Michaela går gjennom jobben hennes.

Michaela, som er en av instruktørene på opplæringskontoret, tar seg god tid sammen med Alie for å for å gå gjennom klippen hun har gjort og gi tilbakemeldingpå utført arbeid.

«Her er det viktig å ha god dialog sammen med kunde og lærling, slik at planlagt utførelse av arbeid er forenelig med ønsket resultat».

Michaela er en stødig og trygg instruktør, som  har jobbet på opplæringskontoret i mange år. Hun er opptatt av at lærlingene skal ha forståelse for faget, og er en tydelig veileder gjennom læretiden. Hun er fortsatt aktiv som frisør og er godt oppdatert på det nyeste innenfor faget og opplæringen.

«I år jobber vi med nye tegninger til læreplanen. Vi på opplæringskontoret skal neste uke holde kurs på vegne av fylket for å videreformidle kunnskapen ut til andre fagpersoner i regionen».

 

Fokus på trygghet, mestring og forståelse

Arbeidstegninger er en viktig del av læretiden.

«Det er viktig at lærlingene opplever forståelse for tegninger, og sammenhengen mellom tegningene og arbeidet de har gjort»

 

Vi jobber strukturert og målrettet sammen med lærlingen og bedriften de er en del av.

Vi har et sterkt fokus på trygghet, mestring og forståelse for frisøryrket.

Gjennom temadager, planlegging og tett oppfølging i salongene gir vi våre lærlinger den beste muligheten til å utvikle seg opp mot svennebrevet.

Sammen blir vi bedre

La lærlingene inspirere hverandre, lære av hverandre og skape bekjentskap på tvers av arbeidsplasse

litt om oss.

Kristin som er Faglig leder i Modern Design, Daglig leder for Modern Design Opplæringskontor og Rektor for Frisørinstituttet, har en bred tyngde innenfor opplæring i frisørfaget.

Hun har vært aktiv i yrket i 25 år. Har svennebrev i frisørfaget, er utdannet Makeup artist og Color Master. Samtidig som hun de siste 12 årene har jobbet aktivt med opplæring.

Kristin sitter også i prosjektgruppe som har jobbet med å utvikle nye eksempel oppgaver i svenneprøve for frisørfaget, etter ny læreplan LK 20. Hun er også medlem i fagnemnda, som har ansvar for å lage privatist eksamen i frisørfaget. Her får hun muligheten til å påvirke opplæringen på landsbasis.

«For meg handler det om helheten i opplæringen og frisøryrket. Lærlingene skal oppleve et godt læringsmiljø, slik at de får utforske og utvikle seg som frisører og mennesker».

«Kunnskap skaper trygghet!»

 

 

 

Kristin

Michaela er Opplærings ansvarlig i Modern Design. Hun har helt siden 2014 jobbet som instruktør på opplæringskontoret.

«Min lidenskap er å jobbe med mennesker og veilede dem til å nå sine mål ved å gi dem trygghet og mestring. Å se hver enkelt finne sin kreativitet og blomstre gjennom læretiden er utrolig givende. Jeg er opptatt av at faget blir løftet frem og at vi ser mangfoldet i faget.  Vi er et engasjert team som jobber aktivt for å øke kunnskapen vår og være med på å utvikle nye læreplaner og arbeidstegninger».

 

I 2008 startet Michaela som ryddehjelp på Modern Design Vågen, og har siden da fortsatt å jobbe som frisør. Siden starten i 08, har hun tatt Colormaster utdanning, Instruktør kurs på høyskolen i innlandet, og et år med Psykologi studie. Samtidig har hun reist på ulike kurs utenlands.

«Min oppfatning er at vi aldri blir helt utlært i dette faget og derfor er det viktig at vi er åpne for nye ideer og fremgangsmåter»

 

Michaela

Kristine – instruktør på opplæringskontoret siden september 2015.

 

Leder for Modern design sitt kreative team jobber med kreative hårshow, fotoshoots o.l.
Jobber som Loreal Artist, står på scene og holder kurs for frisører rundt i Norge.

Utdannet frisør, makeup artist, stylist, colormaster og negledesigner.

 

«For meg handler opplæring trygghet i faget. Dette gir rom for videreutvikling og kreativ.»

Kristine

Kontakt oss

Kristin Lerbrekk – Daglig leder opplæringskontoret

Kristin@moderndesign.no